about

Over Ons

Deel dit artikel

Selectair Fly Away reizen bestaat in 2020 30 jaar. Doorheen al die jaren hebben wij enorm veel bestemmingen kunnen bezoeken en ontdekken. Waar we vroeger opteerden om mee te gaan op een studiereis, georganiseerd door die of die tour operator, of toeristische dienst, zijn we de laatste jaren overgestapt op het zelf ontdekken van een bestemming. Dit deden we altijd al maar nu onze kinderen ouder zijn is het nog zoveel gemakkelijker om zoiets te organiseren. Zij zijn trouwens altijd de eersten om te vragen waar de reis naar toe gaat en of ze meekunnen, omdat ze weten dat er echt altijd wat te beleven valt tijdens deze uitstappen.
 

Het voordeel is dat we kunnen gaan wanneer het ons organisatorisch het best uitkomt. Aangezien het reisbureau het gans jaar openblijft en we daarenboven ook altijd, d.w.z. 7 dagen op 7 of 24 op 24 uur bereikbaar willen zijn voor onze klanten, is dit natuurlijk ook een zeer belangrijk gegeven.
 

Tijdens onze vakanties nemen we altijd ruim de tijd om de hotels, de bezienswaardigheden van een streek te ontdekken en spreken we ook veel met medereizigers en locals.
 

Als we tijdens onze vakantie een hotel gaan bezoeken dan gebeurt dit incognito en kunnen we ons als mistery klant een veel correcter beeld vormen over hoe het hotel echt is, daar waar een vooraf afgesproken bezoek de hotelier de mogelijkheid biedt om één en ander te regelen.
 

Maanden op voorhand regelen we onze vluchten en overnachtingen, dit telkens op strategische plaatsen of in weloverwogen logies. We vinden deze adressen terug in het zeer grote aanbod (meer dan 200 brochures!) van klassieke tour operators.
 

We verzamelen alle mogelijke info over onze volgende reisbestemming en maken een gedetailleerde planning op zodoende we echt zoveel mogelijk, binnen een korte tijdspanne, kunnen bezoeken. Overal waar mogelijk huren we hiervoor een auto en zo komen we ook op minder toeristische plaatsen en is het contact met de lokale bevolking ook veel intenser. Aangezien de kinderen erbij zijn krijgen we ook van hen de positieve en mindere punten over een uitstap of bv. een hotelzwembad te horen en dat is dan weer interessant om ook een correcte info te verstrekken aan onze jongere klanten.
 

We voorzien ook altijd wat tijd om onvoorziene opportuniteiten te kunnen meepakken tijdens onze reizen.
 

In Turkije gingen we zo op een dag raften op de Manavgat, een groenblauwe rivier die menig toerist wel gaat bezoeken met een daguitstap van de tour operator maar voor wie het wat avontuurlijker wil volstaat het om 15 km verder het binnenland in te rijden en daar een onvergetelijke ervaring op te doen.

In Kroatië vertrokken we vanuit Dubrovnik met een huurwagen voor een tocht van bijna 1500 km, we reserveerden o.a. een huisje (via een gespecialiseerde tour operator) op 300 meter van de Plitvice watervallen met als voordeel dat we én te voet naar de ingang van het nationaal park konden wandelen én veel vroeger dan de grote toeristenbussen aan onze ontdekking konden beginnen.
 

Idem in Mexico waar we een ecolodge reserveerden op 500 meter van de ingang van Chichen Itza. Bij aankomst stond onze franstalige gids ons al op te wachten en hij nam ons mee op een privé bezoek van deze immens mooie site.

Toen we in het noorden van Thailand waren deden we dan weer beroep op een taxidriver die met ons zijn land van de glimlach liet ontdekken. Wij trokken vijf dagen met hem op en nodigden hem uit om samen met ons de maaltijden te nuttigen. Hij nam ons op zijn beurt mee naar zijn geboortedorp in de buurt van Mae Hong Son waar hij ons inwijdde in een rituele slachting en dit naar aanleiding van een godsdienstig feest te midden van de giraffenvrouwen.
 

In Sri Lanka trokken we het binnenland in met onze gids chauffeur. We bezochten een klein olifantenweeshuis en ontdekten, na een tocht van meer dan 5 km, een heuse waterval van enkele tientallen meters hoog, helemaal voor ons alleen.
 

In Andaloesië maakten wij een wandeling in een rivierbedding, gedurende 20 km genoten wij van een wondermooie, ongerepte natuur.  
 

Toen we de Azoren bezochten maakten we een tussenlanding in Lissabon en bleven hier enkele dagen plakken. Eerst tankten wij ons vol met de mooie cultuur om ons daarna te gaan vergapen aan de wondermooie natuur der Azoren.
 

Dit zijn allemaal intense belevenissen die voor altijd bijblijven en die maken dat deze reis net dat tikkeltje meer heeft dan een gewone vakantie.
 

Verder gaan wij, buiten kantooruren, ook naar zoveel mogelijk presentaties over landen en hoteliers, nodigen wij gidsen uit op door ons georganiseerde klantenavonden en vragen wij naar de reiservaringen van onze klanten die net terugkomen van vakantie.
 

Als er ons dan toch eens een vraag gesteld wordt waarop we het antwoord moeten schuldig blijven kunnen we, als lid van Selectair, dan nog eens beroep doen op 1 van onze 120 collega reisagenten.
 

Een vakantie is voor de meeste van ons een kostbaar iets en daarom is het ook van groot belang dat men onze klanten zo correct mogelijk informeert zodoende ook zij de reis boeken die het best bij hen past.
 

Het is echt een must van er constant mee bezig te zijn en geïnformeerd te blijven want iets wat vandaag goed is is dit niet noodzakelijkerwijze ook nog morgen.
 

a al die jaren kan ik dan ook stellen dat ik mij mijn beroepskeuze nog geen moment beklaagd heb en ik ben dan ook gemotiveerd om er nog eens zoveel jaren bij te doen…

Olivia helpt je graag verder
Olivia helpt je graag verder

Olivia helpt je graag verder

Selectair Fly Away Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Sint Rochusstraat 92
1500 Halle