Begeleide rondreis Argentinië

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Deze rondreis neemt je mee op een onvergetelijke tocht, van de oevers van de Rio de La Plata naar de zuidpoolgewesten, met een oneindigheid van landschappen, van de pampa’s tot aan de kanalen van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno. Je ontdekt Buenos Aires met zijn nostalgische charme, op het ritme van de beroemde Argentijnse tango en Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld aan de oevers van het Beagle-kanaal.

Laat je betoveren door het wonderlijke schouwspel van de natuur, doorkruis het Noordwesten met zijn schrale valleien, proef van de charme van het koloniale Salta, en val van de ene verbazing in de andere in dit diverse land.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Madrid – Buenos Aires

Je vliegt van Brussel naar Buenos Aires via Madrid. Bereid je voor, want het is een lange vlucht. Aan boord krijg je maaltijden en overnacht je.

Dag 2

Buenos Aires

Bij aankomst in Buenos Aires word je onthaald door je lokale gids die je meeneemt op stadsbezoek. Je ontdekt zo de Plaza de Mayo, met La Casa Rosada (het presidentiële paleis), het Cabildo (huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de Nueve de Julio, la Boca, San Telmo en Palermo. Je eet je Asado, of middagmaal, in een typische parilla. In de namiddag heb je vrij en 's avonds overnacht je in een hotel van de gekozen categorie.

Dag 3

Buenos Aires – Ushuaia

Na het ontbijt neem je een transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Ushuaia. Hier word je onthaald door de gids en naar het hotel gebracht. Lunch eet je in een lokaal restaurant. Daarna bezoek je het Nationaal Park van Vuurland, het meest zuidelijke beschermde natuurgebied. Je maakt een overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia Lapataia. Enkele condors verblijven in het park. Je overnacht in een hotel van de gekozen categorie..

Dag 4

Ushuaia

Je vertrekt in de ochtend op excursie per catamaran, in de sporen van de bekende zeevaarder Charles Darwin. Het Beagle-kanaal scheidt Vuurland van het Chileense eiland Navarino, laatste stukje aarde voor men de Kaap Hoorn bereikt. Tijdens de tocht kan je de eilanden van Los Lobos en zijn zeewolven zien, alsook het eiland Pajaro. Je luncht in een lokaal restaurant. In de namiddag breng je een geleid bezoek aan de hoofdstad van Vuurland, Ushuaia. Daar bekijk je ook het museum van de gevangenis. 

Dag 5

Ushuaia – El Calafate

Na het ontbijt brengt een transfer je naar de luchthaven en vlieg je naar El Calafate, een dorpje gelegen aan de oever van het Lago Argentino, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door Unesco uitgeroepen tot wereldpatrimonium. Bij aankomst word je onthaald door je gids en word je naar het hotel gebracht. Je dineert in het hotel.
 

Dag 6

Perito Moreno

Vandaag maak je een daguitstap naar de Perito Moreno, een verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60m hoge en 4km brede ijsmassa. Dit is de enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. In tegenstelling tot de meren van de Alpen is het water van de Lago Argentino azuurblauw. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, zo kan je guanaco’s, otters, poema’s, arenden... tegenkomen.

Dag 7

El Calafate – Nationaal Park Los Glaciares : Lago Argentino

Je bezoekt vandaag het Lago Argentino. Een transfer brengt je naar de haven, waar je per boot uit de haven van Bandera vertrekt. Je vaart tussen de ijsbergen en ijsformaties. De tocht wordt verdergezet naar de gletsjer Spegazzini. Je luncht onderweg. Na deze ijzige tocht keer je terug naar het hotel.

Dag 8

El Calafate – Buenos Aires

Vandaag vlieg je na je ontbijt weer terug naar Buenos Aires. Bij aankomst neem je opnieuw je intrek in hotel Two. ‘s Avonds word je verwacht in één van de beste cabarets van Buenos Aires, ‘La Ventana’. Hier dineer je, genietend van een Tangospektakel.

Dag 9

Buenos Aires - Tigre

Na het ontbijt bezoek je het noorden van Buenos Aires, de residentiële wijken en Tigre, dat vaak het Venetië van Buenos Aires wordt genoemd. Je maakt een boottocht op de Rio Parana, door de delta tussen een massa kleine eilandjes en kanaaltjes. Onderweg geniet je van de lunch. Na de middag keer je terug naar je hotel.

Dag 10

Buenos Aires – Salta

Vandaag neem je een vlucht naar Salta. Je gids wacht je op en neemt je mee naar een lokaal restaurant voor de lunch. Daarna bezoek je Salta zelf. Je brengt een bezoek aan de Centrale Plaats met het regeringspaleis, bewaakt door de Gauchos in traditionele kledij, de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Overnachting in een hotel van de gekozen categorie.

Dag 11

Salta – Cafayate – Salta

Je maakt een dagexcursie naar Quebrada de Cafayate, de toegangspoort naar de valleien van Calchaquies. Het geheel doet denken aan de natuurparken van Utah in de VS, maar met de grootsheid van de Andes. Je reist langs Cerrillos, la Quebrada del Rio Las Conchas. Daarna gaat de tocht verder naar het koloniale Cafayate. Lunch eet je onderweg. In de late namiddag keer je terug naar het hotel.

Dag 12

Salta – Humahuaca – Salta

Vandaag bezoek je Humahuaca. De tocht voert je langs León, Volcán, Tumbaya en Purmamarca, een klein Indiaans pre-Columbiaans dorp, met het zevenkleurige gebergte. Je bezoekt ook Tilcara, met zijn archeologisch museum en oude Indiaanse vesting Pucara. Bij aankomst in Humahuaca, gelegen op 3.048 m, maak je een wandeling in de nauwe steegjes van het dorpje. Je luncht onderweg.

Dag 13

Salta – Buenos Aires

Na het ontbijt neem je een transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Buenos Aires. Je wordt op de luchthaven onthaald en neemt je intrek in een hotel van de gekozen categorie.

Dag 14

Buenos Aires - Madrid

Na het ontbijt in je hotel neem je de transfer naar de luchthaven. Hier neem je een vlucht terug naar Brussel via Madrid. Je eet en overnacht aan boord van het vliegtuig.

Dag 15

Madrid – Brussel

Na aankomst in Madrid neem je de aansluitende vlucht naar Brussel.
 
Sudamerica Tours
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

4355

per persoon, inclusief vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Intercontinentale vluchten met Air Europa
 • Binnenlandse vluchten
 • Vermelde transfers
 • Verblijf in de gekozen hotels of evenwaardig - keuze uit catgerorie standaard, standaard/superieur of superieur. 
 • Ontbijt
 • Vermelde maaltijden (half pension van dag 2 tot dag 12 + dag 13 & 14 voor de verlenging)
 • Vermelde excursies in groep begeleid door een Engelstalige of Franstalige gids
 • Reisgids
 • Garantiefonds
 • Luchthaventaksen
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor gids en chauffeur
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.